Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízálló smink

A boltokban bármilyen dekorkozmetikumból beszerezhető vízálló változat. Nyáron ezek jól jöhetnek, de a sminkes fürdőzésből és napozásból ne csináljunk rendszert.

Már írtuam arról, hogy mennyire macerás nyáron sminkelni, a meleg és az izzadás miatt a masszív vakolat-festés nem működőképes. Nem kis kihívás egy sima kánikulai napra sem sminket készíteni, hát még, ha tudjuk, hogy víz is érhet minket. Megmutatom nektek, hogy készül egy vízálló smink, bár továbbra is fenntartjuk, hogy strandon ki lehet bírni festék nélkül is. Ha nyáron kellőképpen odafigyelünk az arctisztításra, tiszta, szép bőrünk lesz, és nem kell attól paráznunk, hogy a strandon többen rosszul lesznek, ha festetlen arcunkat kell nézniük.

Napozni amúgy is sokkal egészségesebb natúr arccal, mint sminkben, és mi, hétköznapi földi halandók ritkán keveredünk olyan helyzetbe, ahol - a hiúságunkon kívül más miatt is - életbevágó lenne, hogy sminkünk vizesen is stabil maradjon. Amikor azon töprengtem, kik használnak vízálló sminket,  is elakadtam a felsorolásban: a szinkronúszók, profi modellek, és a koncerten magukat szétizzadó sztárok után.Odáig rendben van, hogy például egy esküvőn - legyünk akár fő- vagy mellékszereplői a szertartásnak - nem akarunk a meghatott pityergést követően pandamackónak kinézni, ezért szemünkre vízálló sminket teszünk. Abban sincs semmi rossz, ha a strandon, úszás után is szeretnénk hosszú, fekete szempillákat, de teljes vízálló sminkre ritkán van szükségünk. Tegyük hozzá, hogy szerencsére, a vízálló alapozóról nem mesélek túl sok barátságos dolgot.

Mivel a vízálló alapozó egy összefüggő, szinte viaszszerű réteget alkot a bőrön, próbáljuk meg minél vékonyabb rétegben felvinni és ne nagyon napozzunk benne sokáig, mert szegény pórusaink már néhány perc után is levegő után fognak kapkodni. Ha már ragszkodunk a vízálló alapozó használatához, akkor mindenképp fényvédőset vegyünk.Porpúdert is viszek fel az alapozórétegre, de ettől akár el is lehet tekinteni, hisz, ha tényleg fejest akarunk ugrani a medencébe, a poros állagú kozmetikumok nem fognak arcunkon maradni. Ugyanez vonatkozik a pirosítóra is, bár a vízálló alapozón valószínűleg ez is jobban megköt, tartósabban megmarad.

Szemfestékből is a krémes állagúakat keressük, ezeket nyugodtan az ujjunkkal is felvihetjük szemhéjunkra. Ha tisztességesen aláalapoztunk, akkor attól sem kell tartanunk, hogy a krémes festék összegyűlik szemhéjunk ráncaiban, ahogy pislogunk. Modellünk világos színeihez és magához a nyári strandhangulathoz is jól passzol ez a fényes, ezüstösen csillogó szemfesték, ami mellett szépen érvényesülnek a hosszú fekete szempillák.Ha már vízálló spirálunk van, bátran festhetjük szempillánkat alul és felül is, nem fog elkenődni. Bár a tapasztalat az, hogy kellően kitartó pancsolás mellett ezek sem maradnak fent száz százalékban, de darabos formában peregnek le, tehát nem maszatolódnak.

Mivel a rúzsok amúgy is zsíros anyagúak, alapból elég jól bírják a víz alatt, de természetesen ebből is lehet tuti biztosra menni, és vízálló - külön bónusz, hogy ezek többnyire csókállók is - rúzst feltenni. A rúzs színe modellünk esetében finom, visszafogott pasztell rózsaszín, hogy passzoljon a laza, nyári smink többi részéhez is.Nyáron a festést nem kell túlzásba vinni, főleg víz alá. A vízálló sminknél a legfontosabb a festékek alapos eltávolítása. Ehhez nem használhatók a sima sminklemosók, speciális olajos, vízálló sminkhez kifejlesztett lemosóval szedjük le, és soha, de soha ne feküdjünk le benne aludni.

forrás:borsa.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.