Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Masszázs - érintés nélkül

http://www.wellnesshetvege.hu/wellness/egyeb_szolg/massage/Lavakoves.jpg

Ellazít, pihentet, oldja a stresszt és segít a méregtelenítésben. A lávaköves masszázs mennyei élményt nyújt mindenki számára.

A masszírozás tudománya több mint négyezer éves múltra tekint vissza, de manapság is igen közkedvelt formája a stressz oldásának, az izomfájdalmak enyhítésének és a bőr fiatalon tartásának. Számos masszázsfajta létezik a világon, ám csak kevés olyan van, amely az érintés gyógyító ereje nélkül is képes az energia-átvitelre, az izmok ellazítására. Összeállításunkban a lávaköves masszázs jótékony hatásairól olvashatsz.
Érintés nélküli masszázs

Gyógyító kövek

A régmúlt idők tapasztalataira alapozva élesztették fel nemrégiben újra a forró kövek gyógyító erejét. A mai modern lávakövesmasszázs lényege: kéz helyett forró, vulkáni üledékes kőzetű, sima és lapos köveket használnak. A gyógymasszőrök ezeket felhevítve, a test különböző akupresszúrás pontjaira helyezik, átmasszírozzák vele az idegvégződéseket: vagy óvatosan az izomba nyomnak, vagy az izmok mellett csúsztatnak.

Miért pont lávakő?


A lávakő (bazaltkő) ugyanúgy, mint az ásványok többsége, finom pozitív töltéssel, magas rezgésszámmal rendelkezik, így könnyebben juttat energiát az izmokba. Hideg és meleg formában is használják. Ez utóbbi esetében 60-65 fokosra melegítik.

Élettani hatása


A mozgások ritmusa és a kövek ereje a test egyedülálló ellazulását idézi elő. Közben javítja a vér- és nyirokkeringést, gyorsítja az anyagcserét, segíti a méregtelenítés folyamatát, erősíti a kötőszöveteket és segíti a kiválasztószervek működését. Vagyis az összes olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint a többi masszázsfajta, csak a meleg kövek jobban felerősítik ezeket a folyamatokat. Ellazít, pihentet, felold a stressz alól és javítja a mindennapi közérzetet.

Kiknek és mikor tilos igénybe venni?


Szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, magas vérnyomás esetén, menstruáció alatt, illetve a terhesség utolsó harmadában.

Köveket az arcra


A szakember először megtisztítja és leradírozza a bőrt, majd alaposan bekeni tápláló krémmel. Ezután következik maga a masszírozás, amely felváltva forró és jéghideg kövekkel történik. Bár e két szélsőség váltakozása kezdetben kissé sokkoló, a hatás azonnali.
Érezhetően felpezsdül a vérkeringés, a bőr kellemesen bizseregni kezd, akárcsak egy kiadós szaunázás után. A pórusok kitágulnak, így a krémek hatóanyaga sokkal mélyebben szívódik be, mint egy hagyományos arcmasszázs során.

Mennyibe kerül?


Átlagban egy 50 perces egész testre kiterjedő lávaköves masszázs 15 ezer forintba kerül, de kérhetjük csak az arcra vagy a testre is. Ez előbbi esetében 60 perc átlagban 8 ezer forintot ér, míg ez utóbbiért külön akár 10 ezer forintot is elkérhetnek.

Kipróbáltuk, bevált

Bár a felhevített lávakövek elsőre talán forrónak tűnnek, mégsem azok. A masszőr először is végigsimítja a testet a kövekkel, s csak utána helyezi azokat a meghatározott pontokra. A bőr hamar hozzászokik az olajos bazaltból áradó kellemes melegnek, amely pár perc alatt mintha egyfajta energiaforrássá változna.
A masszázs alatt néha kicsit dideregtem, de amint a masszőr a köveket a vállamra és a derekamra tette, kellemes meleg borzongott végig rajtam. Onnantól a kövek melegítettek. A kezelés végén nem csak ellazultnak, kipihentnek, de sokkal energikusabbnak is éreztem magam, és a kedvem is jobb volt mint egy átlagos masszázs után.

forrás: www.nana.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.