Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  A nyár legdivatosabb anyaga

Bármerre is járunk, legyen az egy kisebb butik Budapesten vagy a legelőkelőbb üzlet Milánóban, mindenütt ez az anyag, vagy valami ehhez nagyon hasonló kacsint vissza ránk. A foulard egy vékony, lágy selyemanyag, amiből gyönyörű blúzokat, ruhákat vagy sálakat készítenek a nagy divatházak tervezői. Egyszerű a képlet: idén minden trendi, ami selyemszerű. Mondják, hogy a divatban egyszer már mindent kitaláltak, ez igaz ebben az esetben is, réges-régen a Közel-Keletről hozták be Európába, és többek között az I. világháborút megelőző években is nagy divat volt.

 
 

Roberto Cavalli tervezőgárdája idén nyáron előszeretettel használta a selyemszerű anyagokat ruhái elkészítésekor. Minden esetben az átlátszósággal játszanak, legyen szó a zebramintára emlékeztető foltokról, a kislányos rózsaszín hosszujjúról vagy az etnikai mintás pántnélküli top és nadrág összeállításról, ahol csak a mintázatnak köszönhető, hogy átláthatatlan anyag látszatát kelti.

 
 

Dior éppúgy ajánlja strandra, mint kellemes nyári esti partikra a foulard-t. Az első virágmintás modell alatt sárga fürdőruha rejtőzik, érdekessége az ilyen selyemszerű anyagoknál szokatlan masnis öv. Az állati minták mindenütt jelen vannak idén is, így exkluzívabb bulikra bátran vegyünk fel a párducmintáshoz hasonló vékony anyagot. A hosszú sárga ruha az ötvenes évek Rómáját idézi, a gyöngydíszítés adja a különlegességét.

 
 

Paul&Joe gyöngyőrű kék törökmintás darabja inkább egy hatalmas kendőre vagy ponchóra emlékeztet, mint ruhára, az azték jellegű hosszú kék köves ezüstlánc tökéletes kiegészítője. A párost megihlették a pöttyök, a kék alapon fehér pettyes blúzt a most divatos zsabós megoldás teszi ellenállhatatlanná, a fehér pánt nélküli ruhát pedig a hatalmas rátűzött virág.

 
 

A Kenzo is beállt a sorba, és rengeteg idei modelljénél használt fel foulard-szerű anyagot. A képeken látható páros esetében nemcsak a minta emlékeztet a szafarira, de a hozzájuk felvett sarok nélküli, kényelmes bőr cipők is. Ezek leginkább egy nyári bakancsra hasonlítanak, kivágott lábujj résszel és fűzővel.

 
 

Végezetül: hogy milyen kiegészítőket érdemes hozzájuk felvenni? Az ötvenes éveket idéző Versace szemüvegekhez hasonlóakat bátran viseljünk e nemes anyaghoz, de választhatjuk a népszerű macskaszem formájú kereteket egyikét is, ilyen a képen látható Gucci is.

 
 

A kifutókon látottak alapján a kisebb méretű kézitáskák, fül nélküli laptáskák passzolnak hozzá a legjobban. A képeken egy Kenzo és egy Prada modell szerepel. A Természetesen a ruha színéhez és mintájához igazítva, de az azték jellegű ékszerek szépen díszítik a foulard viselőjét.

 

forrás: www.divat.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.